Ons verhaal

1982
Het begin

Raymar: al sinds 1982 een begrip in de productie van sportkousen en sportsokken! Fred Trouwborst, voetballiefhebber bij uitstek, wist in 1982 twee breimachines op de kop te tikken. Hij zag hier prachtige toekomstmuziek in en begon vanuit een garagebox in Den Haag kleine aantallen voetbalkousen te breien. Samen met zijn vrouw Jeanne wist Fred het bedrijf Raymar uit te breiden naar een prominente sportkousen en sportsokken leverancier voor binnen- en buitenland.

1983
Onze eerste locatie (Symonszstraat)

In de Symonszstraat kregen we onze eerste fabriek. Hier stonden 2 machines die kousen maakten.

 

 

1985
Meer machines (Badhuisstraat)

We gingen uitbreiden (investeren is nieuwe machines) en daarom was er een groter pand nodig. Wij zijn toen verhuisd naar de Badhuisstraat. 

 

 

 

 

1989
Columbusstraat

In de Columbusstraat is de tweede generatie in het bedrijf komen werken. Marcel Trouwborst is bij Raymar komen werken. 

 

 

1991
Twee broers

Tijdens de verhuizing naar de zilverstraat is ook Raymond Trouwborst begonnen in het bedrijf. Allebei de broers werken nu bij Raymar.

 

 

 

1991
Logokousen (Zilverstraat)

In de zilverstraat zijn we begonnen met het maken van SMU (special make up) kousen. Wij als Raymar zijnde waren de 1ste in Nederland die dit soort kousen maakten. Bij deze SMU kousen moet je vooral denken aan logokousen. Het logo van de desbetreffende club wordt getekend en ingeprogrammeerd in de machine. Hierin gingen wij ons toentertijd in onderscheiden van anderen.

Raymond Trouwborst is tijdens de verhuizing naar de Zilverstraat erbij gekomen.

2000
Overname Raymar

Het jaar 2000 is daar en de tweede generatie staat klaar. Marcel werkt al sinds 1987 bij Raymar en Raymond sinds 1991. Beide hebben ze in deze tijd veel geleerd en nu is het tijd dat zij het overnemen van hun vader. 
Marcel is de technische man en zorgt ervoor dat de machines goed draaien. Raymond is meer bezig met klanten werven en beheren. Samen zijn ze een top duo en gaan ze Raymar uitbreiden.

2012
Derde generatie

In het jaar 2012 hebben wij de overstap gemaakt naar ons huidige pand, Stoelmatter 9 in Wateringen. Wij wilden uitbreiden en daar hadden we een groter pand voor nodig. 
Ondertussen is de derde generatie in dienst gekomen. Donny, zoon van Marcel, is bij Raymar komen werken. Hij wil net zoals zijn vader in het bedrijf groeien en het uiteindelijk overnemen. Zo blijft Raymar echt een familiebedrijf

2022
8 oktober 2022, een tragische dag

De nachtmerrie van elke ondernemer, brand in je bedrijf…
Op deze desbetreffende zaterdag ontstaat er kortsluiting in een van de machines en er ontstaat brand. Het vuur was nog geen meter hoog maar er kwam wel enorm veel rook vrij. Daarnaast ontstond er een chemische reactie waarbij zwaveldioxide vrijkwam en deze stof heeft het hele pand aangetast. Dan kom je op een punt dat je bij jezelf denkt als ondernemer: wat nu?

2023
Heropening

Na bloed, zweet en tranen konden we in mei officieel weer beginnen met draaien! Wat een hectische half jaar was het… Van afgefikt naar hypermodern en vernieuwd pand. Samen met architecten hebben we gekeken naar hoe we de ruimte beter konden gebruiken zodat we meer machines kwijt konden. 
Daarnaast is het pand helemaal voorzien van de nieuwste technieken en zijn we ook een stuk duurzamer geworden.
Een mede dankzij onze klanten is de heropening een enorm succes geworden, want de orders bleven maar binnenkomen.

Op een mooie toekomst!

Maak Kennis Met Raymar

Graag komen we persoonlijk bij u langs om onze modellen en mogelijkheden te laten zien. Vanzelfsprekend doen we dit conform de huidige Corona reglementen.

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?